Gerechten

Wij merken dat binnen ons team de vraag "wat staat er vanavond bij jouw op het menu?" vaak gesteld wordt.
Want het blijft toch een moeilijk opdracht: telkens weer inspiratie vinden om een nieuw en heerlijk gerechtje op tafel te toveren.
Statistieken wijzen bovendien uit dat de gemiddelde vrouw 6,5 uur per week achter haar fornuis staat, terwijl maar 20% van alle vrouwen echt graag kookt ...
En ja hoor, binnen ons team lijkt deze verhouding wel te kloppen :-)

En precies daarom kregen wij, Curtres-ladies, het idee om elkaar te inspireren. Elke maand opnieuw zal er iemand van ons team, haar favoriete gerechtje presenteren!
Interesse? Haal het receptje af in onze winkels, bekijk het op onze facebookpagina of print het af op onze website.

Smakelijk!
Team Curtres

Gratinschotel met broccoli en gehakt van Lina

Als fulltime werkende mama van 2 tieners is het avondeten vaak een uitdaging. Onze winkels zijn geopend tot 18h, wat betekent dat ik ten vroegste om 18.30 thuis ben om aan het eten te beginnen.

Op dagen dat de kinderen 's avonds nog gaan sporten, voorzie ik een ovenschotel die ik op voorhand kan klaarmaken. Bovendien maak ik er een paar gelijktijdig en vries ik verschillende porties in voor later.

Geef toe: gemakkelijk en bovendien lekker voor het hele gezin!

Geniet ervan, Lina

Glutenvrij bananenbrood van Sandra

Al jaren moet ik glutenvrij eten. Geen tarweproducten voor mij dus.

Maar uiteraard eet ik ook graag zo gevarieerd mogelijk en zoek ik naar gezonde en lekkere glutenvrije alternatieven op de niet-glutenvrije recepten. Dit bananenbrood is er zo een voorbeeld van.

Heerlijk ter vevanging van brood maar ook als gezond tussendoortje een echte aanrader!

Je kan er allerlei extra's zoals noten, zaden, bosbessen,... aan toevoegen, maar ikzelf verkies het brood gewoon besmeerd met lekkere aarbei-confituur.

Hartige quiche van Gwen

Mijn zus woont in Gent als wij bij haar op bezoek gaan, maken we samen deze lekkere quiche klaar (of twee).

Je kan het met allerlei greonten bereiden en bijgevolg vaak variëren.

Bovendien kan je de quiche samen met een slaatje, wat pasta, een stukje stokbrood of natuurlijk een heerlijk wijntje serveren.

Interessant is dat een quiche zowel warm als koud smaakt.

Voor mij staat een heerlijke quiche symbool voor lekker eten in een goed gezelschap, zoals mijn zus, mijn kinderen en mijn kleinkinderen.

Vitello tonnato van Mara

Met mijn Italiaanse roots verras ik mijn familie en vrienden graag op een warme zomeravond met deze Italiaanse topper: vitello tonnato naar het recept van Marco Cellini.

Het leuke aan dit recept is dat je alles op voorhand kan klaarmaken en op het moment zelf kan je meegenieten.

Succes verzekerd!

 

SPAGHETTI AL TONNO VAN ANNE

Mijn favoriete vakantieland is Italië. Niet alleen omwille van de cultuur en de mooie stranden, maar ook voor de heerlijke en eenvoudige keuken.
Natuurlijk wil ik graag één van mijn lievelingsgerechten met jullie delen!
Het is bovendien erg snel klaar en enorm eenvoudig door het minimum aan ingrediënten.
Probeer best kappertjes opgelegd in zout te vinden, want deze maken de saus minder zuur. (ik weet zeker dat je het kan vinden in de Delhaise)
Klein weetje: in Italië is dit een voorgerecht, maar ik heb de hoeveelheden herleid naar een hoofdgerecht.

CHOCOLADEMOUSSE van Anja

Met een vleugje Grand Marnier

Ik heb er toch wel enkele nachtjes over wakker gelegen.... Zeker als je mij kent en weet dat ik geen echte keukenprinses ben. Uiteraard hou ik wel van lekker eten, in het bijzonder van zoetigheden. Daarom dat het mij vanzelfsprekend lijkt, jullie deze maand een dessertklassieker voor te stellen. Ik voeg er zelfs een vleugje nostalgie aan toe en ga terug naar mijn schooltijd: want het allereerste receptje wat ik ooit zelf uitprobeerde was chocolademousse in de klaslokalen van Mariaburcht. Sindsdien genieten wij nog vaak van dit recept en is het zelfs uitgegroeid tot een familierecept!

Wat mij betreft het ideale dessert in combinatie met een heerlijk kopje koffie.

Onze 4 winkels