10 Pas- en wastips speciaal voor jou!

 
1. Koop je BH eerder te strak dan te los.

Hoewel de cups het meest in het oog springen, zit de support van een bh vooral in het bandje op de rug. Het rugpand van je bh vangt tot wel 90 procent van het gewicht van je borsten op. Als je rugpand onvoldoende aansluit, dan krijgt je boezem te weinig steun en dragen je schouders het gewicht van de borsten, terwijl het rugpand de borsten zouden moeten ondersteunen.

2. Zorg ervoor dat de beugel mooi rond je borst aansluit.

Draag je een bh met beugels, ga dan na of de beugels mooi onder je borsten lopen en op je ribben rusten. Niet zeker hoe je de juiste bh maat kan bepalen met behulp van de beugels? Duw met je handen op de beugels. Veren ze terug, drukken ze in je borst of prikken ze in je oksel? Dan draag je niet de juiste maat of style. Sluiten ze mooi aan op de huid en volgen de beugel de lijn van je borst? Dan zit je bh perfect.

3. Bekijk jezelf in profiel en let erop dat je rugpand op gelijke hoogte zit met je borsten.

Als je rugpand onvoldoende aansluit, dan krijgt je boezem te weinig steun. Waardoor de borst zakt en het rugpand omhoog kruipt in je rug. In dit geval zit het rugpand niet horizontaal gelijk met je borsten en worden je borsten niet gesteund maar hangen ze. En nee, dat willen we niet, toch?

4. Kies een beha waarvan het stukje tussen de 2 cups goed aansluit tegen je lichaam.

Het middenstuk van je bh is het stukje tussen je boezem dat de twee cups met elkaar verbindt. Bij een bh die als gegoten zit, zit het middenstukje tegen je borstbeen. Zweeft het middenstukje tussen je borsten zonder je huid te raken? Dan is je cup- en/of omtrekmaat te klein of draag je een style die niet 100% past bij jouw figuur en borsten.

5. Steek je armen in de lucht en dan weer neer beneden, wil je nu je beha goed trekken omdat deze naar boven kruipt? Dan is de maat niet correct!

En bh die omhoog komt wanneer je je armen in de lucht steekt, kan een paar oorzaken hebben: cupmaat niet groot genoeg, waardoor de borsten niet diep genoeg in de cup kunnen zakken of rugomtrek te ruim, waardoor de beha te los rond je middel zit of misschien wel helemaal compleet de foute maat. Dringend hulp nodig dus!

6. Kies de juiste slip in functie van je outfit.

Er bestaan zoveel verschillende slipjes: strings, rioslipjes, heupslips, corrigerende slips, tailleslips, slips met pijpjes, naadloze slips,... Daarom kies de juiste slip die past bij jouw lichaam maar ook bij je outfit. Bovendien zijn wij ook eerder fan van een maatje ruimer in slip dan een maatje te strak. Liever een slip die mooi aansluit op het lichaam, dan eentje dat aftekent!

7. Was je lingerie in een waszakje ter bescherming van je lingerie en wasmachine.

Veel vrouwen denken dat weinig wassen ervoor zorgt dat de levensduur van een bh wordt verlengt. Maar niks is minder waar, want een bh kun je beter niet langer dan twee dagen dragen tussen twee wasbeurten.

Waarom? Lingerie krijgt veel te verduren: transpiratie, warmte, de ph-waarde van de huid, bodymelk, parfum, deo…. Al deze producten tasten de elasticiteit van de lycra aan en zorgen ervoor dat de omtrek van je BH snel te groot wordt en minder stevig wordt! En wanneer je de BH wast, verdwijnen deze stoffen en wordt de elasticiteit van de vezels kan hersteld. Zo gaat je lingerie langer mee.
 
Was je lingerie daarom in de machine op een kort programma max. 30°. Sorteer op kleur, sluit de haakjes en doe ze in een waszakje zodat de beugel niet kan blijven haken in de trommel.

Handwas kan ook, gebruik wel enkel stromend water en laat nooit weken in een sopje. Knijp het water voorzichtig uit je bh, zodat de lycra niet beschadigd wordt en de beugels niet worden vervormd. 

Het voordeel van machinewas: schudt de vuile stoffen af, neemt herhaaldelijk vers water, spoelt het vuile water weg, gebruikt de juiste temperatuur en zwiert je lingerie uit.

8. Steek je lingerie nooit in de droogkast.

Lycra kan niet tegen hitte en je lingerie drogen in de droogkast is ook helemaal niet nodig, want lycra droogt super snel. Haal je was zo snel mogelijk uit de wasmachine, trek de voorgevormde cups even in vorm en leg ze te drogen op je wasrekje. Je zal versteld staan hoe snel je favoriete setje gedroogd is.


9. Gebruik geen wasverzachter.

Wasverzachter wordt als laatste toegevoegd aan de was zonder te spoelen. De wasverzachter kruipt in de lycra en tast de vezels aan, waardoor de lycra veel sneller aan stevigheid verliest dan bij gewone slijtage.

Dus wanneer je wasverzachter gebruikt zal je minder lang plezier hebben van je favoriete setje, helaas.

Hou je toch van een lekker ruikende was? Probeer dan zeker eens een geurtje uit onze wasparfums.
Deze wasparfums zijn niet schadelijk voor je was, zijn anti-allergisch en ruiken heerlijk! Echte aanrader.

10. Belangrijkste tip: laat je bij iedere aankoop telkens weer adviseren door onze lingeriestylistes zodat je met een perfect passend setje en een tevreden gevoel naar huis gaat!

Het perfect passende setje vinden lijkt soms wel eenvoudiger dan dat het in realiteit is. Zeker als je weet dat er meer dan 65 behamaten bestaan gaande van cup A tot en met N en van omtrek 65 tot 120 en ruimer.
En dan spreken we nog niet over alle verschillende pasvormen! Zoveel verschillende maten en pasvormen, precies om ervoor te zorgen dat er voor IEDERE dame een perfecte beha bestaat.


Bovendien is een vrouwenlichaam constant in "beweging" zoals wij dat zeggen. Een kilootje meer of minder, een zwangerschap, borstvoeding, ziekte,... Geen enkele vrouw die haar leven lang éénzelfde behamaat draagt, laat staan dezelfde pasvorm. En dat is allemaal perfect normaal en precies daarom zijn wij er met al onze expertises en advies. 

Wij zijn er speciaal voor jou!
Wij zijn er, omdat wij graag doen wat wij doen: vrouwen helpen met hun zoektocht naar de perfecte lingerie.

13 oktober 2021 — Curtres-lingerie Admin