EMPREINTE LINGERIE FITTING DAY 29/6 @LINGERIE CURTRES KORTESSEM

EMPREINTE LINGERIE FITTING DAY 29/6 @LINGERIE CURTRES KORTESSEM

EMPREINTE fitting-day op 29/6 in onze winkel in KORTESSEM!
Sinds kort zijn wij trotse verdeler van het Franse lingeriemerk Empreinte ????
Dit Franse lingeriemerk bestaat al meer dan 70 jaar en ontwerpt speciaal voor dames met een diepere cupmaat.
Dus heb jij een vollere boezem en hou je van een geweldige steun, fijne details, luxueuze kant, verleidelijke look en een comfortabele pasvorm?
Dan is Empreinte lingerie misschien wel iets voor jou?
Op dinsdag 29/6 komt Empreinte-specialiste Karin speciaal naar onze winkel in Kortessem om samen met onze collega Anja de perfecte Empreinte lingerieset voor jou uit te zoeken!
Maak vandaag nog een AFSPRAAK voor deze Empreinte-experience in onze winkel in KORTESSEM op 29/6 en kom VRIJBLIJVEND deze nieuwe modellen en pasvormen samen met ons ontdekken.
Opgelet! Plaatsen zijn beperkt!
Karin en Anja vertellen jou die dag alles over de gebruikte materialen (zoals de extra stevige beugels, de zachte rugsluitingen, stevige lycra's voor de rugpanden), de verschillende pasvormen (die vooral zorgen voor een mooie en smallere vorm van de borst), de knowhow (enkel gebruik van Europese materialen) en details van dit Franse TOP-merk.
Online afspraak inplannen: https://calendly.com/curtres

Alle modellen kan je ook online bewonderen (en bestellen uiteraard ????) via onze webshop: https://curtres.be/dames/lingerie.html?mgs_brand=Empreinte
Meer info?
Je kan ons van maandag tem zaterdag tussen 10 en 18h bereiken op het nummer 0470/578506
13 oktober 2021 — Curtres-lingerie Admin
LINGERIE CURTRES GELOOFT NU NOG MEER IN DE TOEKOMST

LINGERIE CURTRES GELOOFT NU NOG MEER IN DE TOEKOMST

Na 20 jaar geeft Anja de Curtres-fakkel door aan haar lieve nichtje, Ilse ????
Ilse heeft altijd aan Anja haar rechterzijde gestaan. Samen hebben ze ideeën gedeeld, elkaar geïnspireerd en van Lingerie Curtres gemaakt tot wat het vandaag is.
Anja stapt niet helemaal uit beeld, ze komt zelf meer ‘in beeld’ en doet nu wat ze het liefst doet en de voorbije jaren ook meer en meer miste: onze lieve klanten met een brede glimlach ontvangen en verder helpen in onze winkel te Alken.
Anja zal altijd aan Ilse haar rechterzijde staan, ideeën delen, beslissingen maken en samen zullen zij verder bouwen aan de toekomst van Curtres. Ze wisselen gewoon van positie want die 2 zijn eigenlijk gewoon onafscheidelijk ????
Fijn dat we er eindelijk samen op hebben kunnen klinken, wij zijn fier op hen!
Jullie team: Mara, Anja Q, Conny, Erica, Lina, Ann, Lies en Goele 
13 oktober 2021 — Curtres-lingerie Admin
10 tips voor de perfecte lingerie

10 tips voor de perfecte lingerie

10 Pas- en wastips speciaal voor jou!

 
1. Koop je BH eerder te strak dan te los.
 1. Hoewel de cups het meest in het oog springen, zit de support van een bh vooral in het bandje op de rug. Het rugpand van je bh vangt tot wel 90 procent van het gewicht van je borsten op. Als je rugpand onvoldoende aansluit, dan krijgt je boezem te weinig steun en dragen je schouders het gewicht van de borsten, terwijl het rugpand de borsten zouden moeten ondersteunen.
2. Zorg ervoor dat de beugel mooi rond je borst aansluit.
 1. Draag je een bh met beugels, ga dan na of de beugels mooi onder je borsten lopen en op je ribben rusten. Niet zeker hoe je de juiste bh maat kan bepalen met behulp van de beugels? Duw met je handen op de beugels. Veren ze terug, drukken ze in je borst of prikken ze in je oksel? Dan draag je niet de juiste maat of style. Sluiten ze mooi aan op de huid en volgen de beugel de lijn van je borst? Dan zit je bh perfect.
3. Bekijk jezelf in profiel en let erop dat je rugpand op gelijke hoogte zit met je borsten.
 1. Als je rugpand onvoldoende aansluit, dan krijgt je boezem te weinig steun. Waardoor de borst zakt en het rugpand omhoog kruipt in je rug. In dit geval zit het rugpand niet horizontaal gelijk met je borsten en worden je borsten niet gesteund maar hangen ze. En nee, dat willen we niet, toch?
4. Kies een beha waarvan het stukje tussen de 2 cups goed aansluit tegen je lichaam.
 1. Het middenstuk van je bh is het stukje tussen je boezem dat de twee cups met elkaar verbindt. Bij een bh die als gegoten zit, zit het middenstukje tegen je borstbeen. Zweeft het middenstukje tussen je borsten zonder je huid te raken? Dan is je cup- en/of omtrekmaat te klein of draag je een style die niet 100% past bij jouw figuur en borsten.
5. Steek je armen in de lucht en dan weer neer beneden, wil je nu je beha goed trekken omdat deze naar boven kruipt? Dan is de maat niet correct!
 1. En bh die omhoog komt wanneer je je armen in de lucht steekt, kan een paar oorzaken hebben: cupmaat niet groot genoeg, waardoor de borsten niet diep genoeg in de cup kunnen zakken of rugomtrek te ruim, waardoor de beha te los rond je middel zit of misschien wel helemaal compleet de foute maat. Dringend hulp nodig dus!
6. Kies de juiste slip in functie van je outfit.
 1. Er bestaan zoveel verschillende slipjes: strings, rioslipjes, heupslips, corrigerende slips, tailleslips, slips met pijpjes, naadloze slips,... Daarom kies de juiste slip die past bij jouw lichaam maar ook bij je outfit. Bovendien zijn wij ook eerder fan van een maatje ruimer in slip dan een maatje te strak. Liever een slip die mooi aansluit op het lichaam, dan eentje dat aftekent!
7. Was je lingerie in een waszakje ter bescherming van je lingerie en wasmachine.
 1. Veel vrouwen denken dat weinig wassen ervoor zorgt dat de levensduur van een bh wordt verlengt. Maar niks is minder waar, want een bh kun je beter niet langer dan twee dagen dragen tussen twee wasbeurten. 
 2. Waarom? Lingerie krijgt veel te verduren: transpiratie, warmte, de ph-waarde van de huid, bodymelk, parfum, deo…. Al deze producten tasten de elasticiteit van de lycra aan en zorgen ervoor dat de omtrek van je BH snel te groot wordt en minder stevig wordt! En wanneer je de BH wast, verdwijnen deze stoffen en wordt de elasticiteit van de vezels kan hersteld. Zo gaat je lingerie langer mee. 
 3. Was je lingerie daarom in de machine op een kort programma max. 30°. Sorteer op kleur, sluit de haakjes en doe ze in een waszakje zodat de beugel niet kan blijven haken in de trommel.
 4.  
 5. Handwas kan ook, gebruik wel enkel stromend water en laat nooit weken in een sopje. Knijp het water voorzichtig uit je bh, zodat de lycra niet beschadigd wordt en de beugels niet worden vervormd.  
 6. Het voordeel van machinewas: schudt de vuile stoffen af, neemt herhaaldelijk vers water, spoelt het vuile water weg, gebruikt de juiste temperatuur en zwiert je lingerie uit.
8. Steek je lingerie nooit in de droogkast.
 1. Lycra kan niet tegen hitte en je lingerie drogen in de droogkast is ook helemaal niet nodig, want lycra droogt super snel. Haal je was zo snel mogelijk uit de wasmachine, trek de voorgevormde cups even in vorm en leg ze te drogen op je wasrekje. Je zal versteld staan hoe snel je favoriete setje gedroogd is.
9. Gebruik geen wasverzachter.
 1. Wasverzachter wordt als laatste toegevoegd aan de was zonder te spoelen. De wasverzachter kruipt in de lycra en tast de vezels aan, waardoor de lycra veel sneller aan stevigheid verliest dan bij gewone slijtage.
 2. Dus wanneer je wasverzachter gebruikt zal je minder lang plezier hebben van je favoriete setje, helaas.
 3. Hou je toch van een lekker ruikende was? Probeer dan zeker eens een geurtje uit onze wasparfums.
 4. Deze wasparfums zijn niet schadelijk voor je was, zijn anti-allergisch en ruiken heerlijk! Echte aanrader.
10. Belangrijkste tip: laat je bij iedere aankoop telkens weer adviseren door onze lingeriestylistes zodat je met een perfect passend setje en een tevreden gevoel naar huis gaat!

Het perfect passende setje vinden lijkt soms wel eenvoudiger dan dat het in realiteit is. Zeker als je weet dat er meer dan 65 behamaten bestaan gaande van cup A tot en met J en van omtrek 65 tot 120 en ruimer.
En dan spreken we nog niet over alle verschillende pasvormen! Zoveel verschillende maten en pasvormen, precies om ervoor te zorgen dat er voor IEDERE dame een perfecte beha bestaat.
Bovendien is een vrouwenlichaam constant in "beweging" zoals wij dat zeggen. Een kilootje meer of minder, een zwangerschap, borstvoeding, ziekte,... Geen enkele vrouw die haar leven lang éénzelfde behamaat draagt, laat staan dezelfde pasvorm. En dat is allemaal perfect normaal en precies daarom zijn wij er met al onze expertises en advies. 

Wij zijn er speciaal voor jou!
Wij zijn er, omdat wij graag doen wat wij doen: vrouwen helpen met hun zoektocht naar de perfecte lingerie.
13 oktober 2021 — Curtres-lingerie Admin