Het is mijn nicht Anja Vanoppen die in 2001 de eerste Lingerie Curtres winkel in centrum Kortessem overnam. De winkel lag toen nog op de hoek van de Dorpsstraat en Klokkenhofstraat, waar nu de beddenwinkel "Bedgeheim" gelegen is. 

De winkel werd al snel te klein en dus verhuisden we naar een groter pand een 200 meter verderop. Kerkplein 12, net tegenover Bakkerij Huygen, Viro Moda, She Boetiek en naast Liff. De perfecte locatie: eentje met goede geburen, veel passage én parkeermogelijkheden in de buurt.

Wist je trouwens dat de naam Curtres komt van de oude benaming Kortessem, Curtricias? De naam "Curtres" ligt misschien niet altijd even goed in de mond, maar we vonden de betekenis erachter te mooi, dat we dit stukje geschiedenis niet verloren wilden laten gaan. De winkel in Kortessem ligt dus echt aan de basis van ons verhaal en is nog steeds het uithangbord.

Onze missie is om iedere vrouw die houdt van service en kwaliteitsvolle lingerie te helpen in iedere fase van haar leven. Iedere vrouw doorloopt verschillende fases in haar leven, van pubertijd, zwangerschap tot menopauze, waarbij het lichaam soms grote veranderingen ondergaat.
Soms zijn dames zich te weinig bewust van hoeveel impact dit heeft op het lichaam en de pasvorm en doen ze daardoor toch te impulsieve aankopen.

Wij willen die 'foute' aankoop voorkomen en jullie met zorg begeleiden.
Hou we dat doen? Eigenlijk heel simpel:

  • wij werken enkel samen met de beste stylistes en trainen ons maandelijks bij
  • respect staat bij ons heel erg hoog aangeschreven. Respect voor elkaars mening, lichaam, grenzen, ideeën, afkomst,... Want ja, we zijn allemaal anders én gelukkig maar want dat is helemaal oké!
  • we creëren een warme veilige en rustige omgeving. Eentje waar je jezelf als klant om je gemak kan voelen.

Precies daarom verkiezen wij het werken op afspraak. Zodat we voor iedere klant voldoende tijd kunnen vrijmaken, in alle rust en in alle privacy.
Of een afspraakje verplicht is? Nee helemaal niet, maar zonder afspraak bestaat de kans dat we je gaan vragen om te wachten of bij drukte op een later tijdstip terug te komen.

Ons team van Kortessem doet dat uiteraard allemaal fantastisch!
Mara, Nadine en Anja (Quintiens). Geen verkoopsters, nee nee, maar 3 fantastische stylistes die met al hun kennis, ervaring en inlevingsvermogen klanten écht kunnen helpen in hun zoektocht.

Oh ja, een vraag die echt heel vaak terug komt:

"Maar waar kunnen we dan best parkeren in Kortessem, want daar is toch geen parking?"
Geen parking? Juist héél veel parking!
1) Recht tegenover de winkel, voor de vitrine van bakkerij Huygen zijn verschillende parkeerplaatsen. Let op! Wel uw blauwe parkeerschijf leggen.
2) Aan de kerk van Kortessem: ook heel veel parkeerplaatsen en ook parkeerschijf leggen
3) Aan de sporthal "De Weyer" Oud-Mersenhoven 3720.
4) Achter de winkel op de parking van het cultureel centrum Kerkhofstraat z/n | 3720 Kortessem

Parking Kortessem

Hopelijk tot snel?
Liefs, Ilse

 

 

 

 

 

17 februari 2023 — Ilse Lemmens