Vrouwen laten zich door niets tegenhouden, zelfs niet door hun menstruatie!

In elk model zitten vier unieke lagen verwerkt die je menstruatieverlies absorberen en je tegelijk droog houden. Inlegkruisjes, tampons of maandverband zijn met deze slips -die jarenlang meegaan- niet meer nodig : ecologisch én economisch dus. De slips zijn bovenal ook zacht, comfortabel en hypo-allergeen. Ook geschikt voor licht urineverlies.

Slips voor dames en tieners!

Een menstruatieslip biedt bescherming tijdens je ongestelde periode. Het is een slip met in het kruisje vier lagen die ervoor instaan het verlies goed te absorberen, je droog te houden én te maken dat er geen lekjes zijn.

Voor dit laatste wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de waterdichte PUL-stof. De slip voelt aan als een normale, zachte en comfortabele onderbroek. Een menstruatieslip draag je gewoon zo. Je hoeft er dus geen extra maandverband of tampon bij te gebruiken.

Een menstruatieslip is ademend, en bevordert een natuurlijke en gezonde menstruatie. Ze zijn gemaakt uit hypoallergene stoffen en er is geen kans meer op het toxisch shock-syndroom (zoals bij een tampon of ladycup). Een menstruatieslip helpt ook bij licht urineverlies, zweten en hormonaal tussentijdsverlies. Zo voel je je altijd veilig.

HOE DRAAG JE EEN MENSTRUATIESLIP?

Bij een eerste gebruik is het aangeraden om het broekje vooraf twee maal te wassen voor een optimale absorptie. Was het met de hand in koud water of in de wasmachine. Gebruik geen wasmiddel en laat aan de lucht drogen.

Je draagt de slip zoals een andere ‘normale’ onderbroek. Doe ze aan onder je gewone kledij, broek, jurk, maakt niet uit. Je kan ze tot 12 uur lang dragen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht ben je niet doorweekt van je eigen verlies bij het dragen van een menstruatieslip. De opperste laag in het kruis is ademend en droogt zeer snel. Het luchtige weefsel laat de vloeistof snel door de binnenkant van het broekje stromen, zodat het oppervlak droog aanvoelt. De vloeistof wordt dus weggeleid, opgevangen en vastgehouden door de absorberende stof eronder. Ten slotte, in tegenstelling tot inwendige bescherming zoals cups of tampons laat de menstruatiebroek het bloed vrij stromen, zodat het niet wordt vastgehouden in de vagina, wat de belangrijkste oorzaak is van bacteriële proliferatie, een moeilijk woord voor het iets meer gekende ‘Toxic Shock Syndrome’.

En ja hoor, het is echt wel hygiënisch om zo een slipje 12 uur lang te dragen. De slips zijn gemaakt antibacteriële stoffen. Zelfs na 10 uur blijft het ondergoed hygiënisch en geurloos. Ze zijn dus niet zoals maandverband dat voor 80% uit plastic bestaat en
dus ook bacteriën en geurtjes met zich meebrengt.

Zo was je jouw menstruatieslip

Was je slip op een koud programma (30°C) in de wasmachine met een wasmiddel voor fijne was, gebruik geen wasverzachter.

Laat het daarna aan de lucht drogen (dus geen droogkast).

Het is begrijpelijk dat je niet onmiddellijk een machine vol hebt om deze slip te wassen. Spoel de slip dan onmiddellijk na gebruik uit onder koud stromend water totdat het water weer helder is.
Laat het slipje drogen en indien gewenst kan je het nadien mee wassen in de machine bij gelijkaardige kleuren.

Je kan hiervoor ook perfect onze Soak-zeep en de Soak wasformule gebruiken.

WAVE MENSTRUATIE BIKINISLIP

Deze menstruatie zwemslip heeft naast 4 unieke absorberende
lagen vanbinnen een waterafstotende buitenlaag en sluit goed aan. Er komt geen
zwembadwater door deze laag zodat het absorptiegedeelte niet verzadigd raakt.

Dat werkt natuurlijk ook omgekeerd : er komt geen menstruatieverlies in het zwembadwater.

Weet wel dat een badpak of zwemslip een
lagere absorptie heeft dan menstruatieondergoed, namelijk 1-2 tampons. Je moet voor jezelf bepalen hoe lang je hier mee kan zwemmen omdat elk lichaam anders is. Doorgaans kan je een zwemslip een namiddag aanhouden op een dag met lichte menstruatie. Op een dag met zwaar verlies ongeveer een tweetal uur.

Heel fijn voor tienermeiden om te dragen tijdens de zwemlessen in school of om mee op kamp te nemen!

Je mag deze menstruaties-zwemslips op dezelfde manier wassen als het ondergoed.

Alle info over de maatbepaling vind je terug op de productpagina's van ieder artikel afzonderlijk.
Hulp nodig of meer vragen? Contacteer ons of bel 011/312567, we helpen je graag verder!