SPORTSWEAR

Een goede sportbh vermindert de schokken tot 80%!

Een sportbh is speciaal ontwikkeld en gemaakt om te sporten, waardoor deze meer steun geeft en pijn in en aan de borsten én nek vermeden kan worden. Lees verder en kom alles te weten.

BORSTEN BESTAAN GROTENDEELS UIT KLIEREN EN VETWEEFSEL, NIET UIT SPIEREN.

Wanneer de borsten tijdens het sporten wiebelen, ontstaat er grote druk- en trekkracht op de borstweefsels en de huidstructuren. Extra ondersteuning is dan van groot belang omdat het weefsel van de banden gemakkelijk uitrekt en er in de borst zelf geen spieren zijn die de weerslag van de beweging kunnen opvangen. 

Al die schokken en bewegingen tijdens het sporten, kunnen klachten veroorzaken. Klachten zoals pijn in en aan de borsten, rug- en nekklachten, schuurwondjes en dan heb ik het hier nog niet over het feit dat het dragen van geen of een slechte sportbh je hangborsten kan bezorgen. 

Hoe intenser de sport en hoe groter de borsten, hoe beter ze moeten ondersteund worden. Maar het is een fabeltje dat vrouwen met een kleine boezem geen sportbeha nodig hebben. Kleine borsten ondergaan ook de schokken van uw lichaam tijdens het sporten. Ook de ouderdom speelt een rol: met het ouder worden vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor de borsten beter moeten ondersteund worden.

Slechts 40% van de vrouwen draagt een sportbh tijdens het sporten.

En jij?

Van die 40% die dan toch een sportbh draagt, is het vaak nog een slechte beha in een foute maat of te licht voor de sport die ze beoefenen.

Een goede sportbh heeft een breder rugpand, bredere bandjes en sluit vaster af rond de borsten, waardoor deze type bh's aangenamer om te dragen zijn tijdens het sporten dan alle andere BH's.

Bovendien zijn sportbeha's van de betere merken gemaakt van stoffen die "ademen", waardoor je lichaam droog blijft en je lichaamstemperatuur onder controle blijft⁠. Vaak onderschat, maar wel super belangrijk voor het draagcomfort.

Waar je best op let bij aankoop van een sportbh
 • De cups moeten mooi gevuld zitten. Je mag zeker geen ruimte over hebben, dan is de bh te groot. Wanneer het model in de huid snijdt, is hij te klein.
 • Het rugpand moet goed strak aansluiten zonder dat hij insnijdt. Het is wel logisch dat een sportbh strakker zit dan een gewone bh. Het rugpand zorgt voor 90% van de steun.
 • Kies bredere schouderbandjes die mooi rond de schouders aansluiten en niet insnijden. De bandjes moeten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van de borsten.
 • Steek je armen eens in de lucht om te zien of de bh niet omhoog kruipt.
 • Spring enkele keren op en neer om te voelen of uw borsten stevig vast zitten.

Het dragen van een 'sport tights' zorgt ervoor dat de spieren minder vermoeid raken tijdens het sporten, de kans op spierpijn nadien afneemt en de hersteltijd korter is.

Hoezo? Een sportbroek die ook nog eens masseert?
 1. De ingewerkte 3D-noppen structuur masseert en verstevigt het weefsel en de spieren tijdens het sporten.
 2. Het nauw aansluitend, sterk materiaal maakt dat de broek heel aangenaam zit en je profiteert van een shapingeffect.
 3. De stof is ademend en leidt het vocht weg van het lichaam waardoor de temperatuur van het lichaam onder controle blijft.
 4. De nauwelijks voelbare, extra platte naden en de zachte tailleband voelen aangenaam op de huid.
 5. Onderaan de beenopening zitten geen naden aan de enkel waardoor de broek mooi aansluit en niet insnijdt.
 6. De 3D-structuur geeft compressie aan gewrichten en spieren, wat de kans op blessures verkleint.
 7. Bovendien zorgt de powercompressie van de sportbroek in combinatie met de masserende en verstevigende noppenstructuur voor een betere doorbloeding, verbetert je sportieve prestaties en zorgt ervoor dat je tijdens je sporten minder energie verbruikt.

Wasvoorschriften

Behandel je sportbh met de nodige zorg!

Als je sport zweet je, en zweet is bijtend. Dodelijk dus.

De elasticiteit van de lycrastof wordt aangetast en zorgt ervoor dat de stevigheid uit je sportbh verdwijnt. De oplossing: na iedere sportbeurt een wasbeurt, ook voor je sportbh.

De belangrijkste tips op een rij:

Doe de sluiting van je bh's dicht - gebruik een waszakje - stel een wasprogramma in voor fijne was maximaal 30° - gebruik weinig wasmiddel - vul de machine tot max. 1/3 (doe gerust je volledig sportoutfit erbij, maar sorteer wel op kleur)- haal meteen na de wasbeurt de lingerie uit de machine - leg te drogen op het wasrek.

Onze gouden tip: was je sportoutfit samen met je sportbh onmiddellijk na het sporten in de wasmachine

Handwas kan ook voor je sportbh, gebruik enkel stromend water en laat niet weken in een sopje. Knijp het water voorzichtig uit je bh, zodat de lycra niet beschadigd en de eventuele beugels niet vervormen.

Meer info over onze wastips? Lees hier ->

Sporten is zoveel fijner in een sportoutfit die goed zit. En dat begint met een sportbh.
Gun jezelf de kans om het comfort van een goed zittende sportbh te mogen ervaren.

En wanneer je hulp of advies nodig hebt, dan zijn we er voor je met al onze kennis en advies. Kom langs of maak een afspraakje.
We helpen je graag verder!