Wat is wasparfum?

Vrij simpel: wasparfum is parfum voor je was 😉 Dus je gebruikt zoals gewoonlijk je wasmiddel om je was ook effectief te wassen. De wasparfum voeg je toe om de geur van frisgewassen kleding te versterken. Zalig!
Meer nog, ieder flesje heeft een druppelaar, waardoor de wasparfum zuinig in gebruik is.
Enkele druppeltjes toevoegen en je was ruikt zoals nooit tevoren.

Ik hoor je het al vragen:
Wat is dan het verschil met wasverzachter en waskorrels?

Wasverzachter gebruik je uiteraard om je was zachter te maken, maar het versterkt ook de geur van je wasmiddel. Velen onder ons hebben een waterverzachter én hebben eigenlijk geen wasverzachter meer nodig. Maar gebruiken de wasverzachter wel nog om de was te geuren.
En dan is de wasverzachter eigenlijk aan de dure kant…
Persoonlijk zijn we ook helemaal geen fan van wasverzachter en raden wij bij Lingerie Curtres, het gebruik van wasverzachter helemaal af. De wasverzachter kruipt in de vezels van de lycra en eet werkelijk de lycra van je lingerie en badgoed stilaan op. Waardoor de gebruikstermijn van je beha of bikini enorm verkort. Waskorrels geven je was net als een wasparfum een aparte geur. Het verschil tussen wasparfum en waskorrels is dat de geur van wasparfum veel geconcentreerder en sterker is dan die van de korrels. Daardoor blijft de geur niet alleen langer in je kleding zitten, je kunt met een kleinere dosis ook een beter resultaat behalen. Een ander voordeel van wasparfum is dat – doordat je het kunt toevoegen aan je wasmiddel – het gelijkmatiger verdeeld wordt over je kleren in tegenstelling tot waskorrels die je in de trommel plaatst.

Zo ruikt je kleding het best

Gebruik je gewone vloeibaar wasmiddel met een neutrale geur, zodat de geur van de wasparfum maximaal tot zijn recht komen.

Voeg enkele druppeltjes wasparfum toe per kg was in het kleine doseerbakje (waar je ook de wasverzachter zou toevoegen) zodat het parfum bij de laatste spoeling wordt opgenomen in de was. Wees voorzichtig bij de dosering van de wasparfum en test uit hoeveel je wasparfum jij prettig vindt. Logisch dat indien je het liever zwaarder geparfumeerd wil, je meer wasparfum mag toevoegen. Zo gebruik ikzelf net iets meer parfum bij het wassen van kookwas (handdoeken) omdat ik deze nadien nog in de droger doe, waardoor de geur ook wat verdwijnt.

Lees ook meer over hoe je best je favoriete lingerie wast:
https://curtres.be/blogs/nieuws/hoe-was-je-je-lingerie-het-beste

26 januari 2023 — Ilse Lemmens