Wat is een voedingsbeha én wanneer heb je er eentje nodig?

Het grote verschil met een normale beha is dat de voedingsbeha voorzien is van voedingsclips op de schouderbandjes. Ze zijn met één hand eenvoudig te openen en zorgen ervoor dat u uw baby probleemloos borstvoeding kunt geven, zonder daarbij uw beha te hoeven uittrekken. 

De bh's worden gemaakt van zachte en aangename materialen, die de gevoelige borsten perfect ondersteunen en zacht vormen. Een normale beha van stevigere stof zou te strak kunnen zitten rond de gevoelige borsten én de melkproductie afremmen. 

Waarom heb ik voor het borstvoeding geven een speciale beha nodig?

Tijdens het geven van borstvoeding zijn de borsten door de melkproductie groter en zwaarder dan normaal. Je borsten hebben daarom zeer veel steun nodig, anders raakt het gevoelige borstweefsel overbelast, loop je een risico op een borstontsteking en kan je rugpijn krijgen.

Een goede beha met gemakkelijk te openen cups krijgt voor elkaar wat voor een normale beha tijdens het geven van borstvoeding onhaalbaar is. Want behalve zijn eigenschap om de borsten ondanks de zachte materialen perfect te ondersteunen, is een borstvoedingsbeha ook nog ongelooflijk functioneel en praktisch. De cup kan eenvoudig met één hand worden geopend en gesloten, waardoor uw baby eenvoudig en snel bij uw borst kan.

De voedingsbeha's van Anita zijn zalig om te dragen met keuze uit heel veel verschillende modellen, printjes en kleuren.

De borstvoedingsbh's van Prima Donna hebben daarbovenop nog enkele extra voordelen:

  • De opening zit precies op de juiste plaats voor gezond aanhappen van de baby en laat je toe discreet te voeden.

  • De binnenbh bedekt je borsten volledig en is versierd met zachte elastische kant. Achter de elastische kant kan je super gemakkelijk een borstcompres plaatsen én bovendien kan je hierachter een kolftoestel plaatsen en handenvrij kolven

  • De bh's zijn voorzien van een uitneembare beugel. Dus je kiest of je h'm draagt met of zonder beugel.

Wanneer schaf ik me best een borstvoedingsbh aan?

In de eerste 3 maanden van de zwangerschap gaan je borsten zwellen als natuurlijk gevolg van de zwangerschap. We stellen bij 95% van onze klanten vast dat ze 1 cupmaat groter nodig hebben.

Wij adviseren om in deze fase van de zwangerschap een goed ondersteunende niet voorgevormde bh te kiezen in uiteraard de maat die je op dat moment nodig hebt. Bij een niet zwangere vrouw zouden wij adviseren om een bh te kiezen waarbij je het rugpand kan sluiten in het meest losse haakje.
Bij zwangere dames raden wij het tegenovergestelde aan. Kies je bh omtrek net iets ruimer, zodat je start in het meest vaste haakje.
Eens de baby groeit, groeit ook de buik en gaan je ribben een beetje uit elkaar om plaats te maken voor de baby. Vanaf dan heb je nog de mogelijkheid om het rugpand wat losser te zetten.

Dames die het gemiddelde gewicht van 10 kg aankomen tot de laatste maand van de zwangerschap, moeten doorgaans tussenin niet meer van bh maat veranderen.

Pas in de laatste maand van de zwangerschap komt de melkproductie opgang en zwellen de borsten minstens nog een volledige maat.
Precies op dat moment (de laatste maand voor de bevalling) is het aangeraden om een borstvoedingsbh aan te kopen.

Kies een bh waarbij je voldoende bewegingsvrijheid hebt, je jezelf comfortabel voelt en waarbij je het genot kan vinden om je kindje te voeden!
Indien je daar hulp voor nodig hebt, maak dan vrijblijvend een afspraakje in één van onze speciaalzaken.

Zie je in onze shop een model bh, maar is je maat niet meer beschikbaar, geef ons een seintje! Zowel van het merk PrimaDonna als van Anita kunnen we gemakkelijk bijbestellen.

Geniet van je zwangerschap, het is een magische tijd!

Liefs, Ilse

 

14 januari 2023 — Ilse Lemmens